Про Лігу

Общественная организация Лига помощи животным

Громадська організація "ЛІГА ДОПОМОГИ ТВАРИНАМ" (Ліга) - добровільне об'єднання людей, які бажають допомагати тваринам.

Ліга - некомерційна організація, тому допомогу тваринам ми надаємо за добровільні пожертви членів організації та благодійні пожертви людей, небайдужих до долі тварин.

"Ліга допомоги тваринам" входить в Асоціацію зоозахисних організацій України (АЗОУ) і приймає участь в діяльності АЗОУ.

ЧЛЕНИ ОРГАНІЗАЦІЇ добровільно взяли на себе обов'язок постійно і безкоштовно займатися просвітницькою та зоозахисною діятельністю, а також допомогою опікунам безпритульних тварин і конкретним тваринам, поєднуючи свою діяльність з роботою і сім'єю. Ліга намагається об'єднати жителів Харкова, які самостійно допомагають тваринам, адже спільними зусиллями можна зробити набагато більше.

Разом з нами активно беруть участь в діяльності організації та допомоги конкретним тваринам люди, які не є членами Ліги - ВОЛОНТЕРИ, ОПІКУНИ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН, ВЕТЕРИНАРНІ ЛІКАРІ, СПОНСОРИ і просто небайдужі люди.

ВОЛОНТЕРИ ЗООЗАХИСНОГО РУХУ - у міру сил, часу і бажання допомагають членам організації вести діяльність за різними напрямками і беруть участь в заходах, організованих Лігою.

ОПІКУНИ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН - люди, за власною ініціативою регулярно надають допомогу безпритульним тваринам: стерилізують, лікують, соціалізують, прилаштовують, найчастіше за місцем свого проживання. Їхня допомога істотно важлива конкретним тваринам.

СПОНСОРИ - вносять разово або постійно свій матеріальний внесок і допомагають нашій некомерційної організації рятувати тварин. Без їх участі багато тварин не змогли б отримати необхідну ветеринарну допомогу. Ми дуже вдячні їм!

ВЕТЕРИНАРНІ ЛІКАРІ ХАРКОВА - добровільно беруть участь в кампанії по стерилізації та допомоги безпритульним тваринам. Завдяки їм на базі багатьох ветеринарних клінік члени організації, опікуни безпритульних тварин і незаможні власники домашніх мають можливість за доступною ціною стерилізувати своїх підопічних, надавати необхідну допомогу, отримувати консультації професіоналів, тому що без якісної професійної допомоги багато тварин не могли б вижити або залишилися б інвалідами довічно.

Внесок ветлікарів міста у вирішення проблеми безпритульних тварин є неоціненним: зниження вартості на стерилізацію тварин для тих ентузіастів, які добровільно і безкоштовно беруть участь у вирішенні проблеми безпритульних тварин, дає можливість стерилізувати більшу кількість тварин і, тим самим, запобігти появі на світ зайвих (незатребуваних) тварин. Стерилізація, до того ж, значно збільшує шанси знайти тварині господарів. Список ветклінік, що стерилізують за пільговими цінами є на нашому Форумі.

Небайдужі люди - визнають ідею цінності життя кожної тварини,

- підтримують вирішення проблеми безпритульних тварин виключно гуманними способами, властивими цивілізованому суспільству,

- усвідомлюють відповідальність людини за братів наших менших,

- розуміють, що утилітарний, варварський підхід до природи і тварин морально спотворює суспільство, руйнує моральні рамки, згубно впливає на виховання дітей і робить нормою байдужість і жорстокість не тільки до тварин, але і до людей.

- приймають участь в зоозахисних заходах (акціях, мітингах), поширюють ідеї просвітництва в суспільстві,

- приймають участь в пропаганді стерилізації та гуманного ставлення до тварин через соціальні мережі, поширюють листівки, газети Ліги, надають спонсорську допомогу опікунам і допомагають конкретним тваринам.

ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ, ЩО У ХАРКОВІ

- НЕМАЄ ПРОГРАМИ СТЕРИЛІЗАЦІЇ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН І ПОВЕРНЕННЯ ЇХ НА КОЛИШНЄ МІСЦЕ ІСНУВАННЯ;

- НЕМАЄ СОЦІАЛЬНОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ КЛІНІКИ, ДЕ ПОСТРАЖДАЛІ БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ МОГЛИ Б ОТРИМАТИ ДОПОМОГУ ЧИ БУЛИ ПРОСТЕРИЛІЗОВАНІ,

- НЕМАЄ МІСЬКОГО ПРИТУЛКУ ДЛЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН, ДЕ Б ВОНИ МОГЛИ ЧЕКАТИ СВОЇХ ГОСПОДАРІВ.

ВСІ відловлені НА ВУЛИЦІ СОБАКИ І КОТИ ПІДЛЯГАЮТЬ ЗНИЩЕННЮ комунальним підприємством "ЦЕНТР ПОВОДЖЕННЯ З ТВАРИНАМИ"

Чималі кошти, постійно виділяються з міського бюджету на вирішення проблеми безпритульних тварин, йдуть виключно на їх масове знищення антигуманними способами - отруєння, відстріл і медикаментозне умертвіння забороненими в європейських країнах препаратами, що викликають передсмертні страждання.

В 2012 році відкрився муніципальний "ЦЕНТР УТРИМАННЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН" на пр-ті Гагаріна, 358, що належить комунальному підприємству "Центр поводження з тваринами" (директор Цибулька Ю.Г. - в минулому Шаповалова), працює за принципом безповоротного вилову. Цей "притулок" насправді є пунктом масової евтаназії (умертвіння) тварин деталі тут

Про те, що КП "Центр поводження з тваринами" насправді не притулок, а створено з метою очищення міста від безпритульних тварин розповіла в своєму интервью директор цього підприємства Цибулька Ю.Г. (Шаповалова Ю.Г.)

"ЛІГА ДОПОМОГИ ТВАРИНАМ" інформує про діяльність КП "Центр поводження з тваринами", займається рекламою відловлених тварин і пошуком нових господарів які очікують смерті в "ЦЕНТРІ ЗМІСТУ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН".

ГО "ЛІГА ДОПОМОГИ ТВАРИН" З ЦИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ НЕ СПІВПРАЦЮЄ !!! Буклети зі старою символікою ЛІГИ знаходяться в КП без нашої згоди.